Projektledning – Ser du skogen för alla träd?

Hur ser din vardag ut i projektet? Hinner du mer än att andas mellan dina möten och andra åtaganden? Det är lätt att säga att man ska ta det lugnare och inte köra på för hårt. Du har säkert varit med om det och har dina klara tydliga åsikter om vad du tycker om dylika synpunkter.

Du har allt att vinna på att se över din arbetssituation. När den domineras av uppgifter som är viktiga och bråttom kommer det att leda till att du så småningom tappar överblicken. När det blir så är det inte långt till att du tappar kontrollen och styrningen.

Under åren har jag inte mött många projektledare som haft förmånen att få driva projektet lugnt och sansat, det är så gott som alltid mer eller mindre stressigt. Vilket egentligen innebär att risken för stressrelaterade sjukdomar är extra hög för den här typen av ledarskap. De flesta av oss är också ambitiösa och engagerade, och tycker att det är roligt att driva projekt. Ja, du förstår säkert vart jag vill komma.

Hur tänker du inför den här veckan? Hur vill du må när veckan är slut och vad behöver du göra för att nå dit? Ta dig några minuter nu på en gång, och skriv ner det du vill ha. Skriv sedan ditt första steg för att nå dit – gå sen ut i verkligheten och GÖR. Och vips – som med en trollstav – har du tagit ditt första steg för att säkerställa din hälsa och att du behåller kontrollen när det blåser som mest i projektet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *