Förtjäna din projektledarroll 

Förtjäna din projektledarroll

Oavsett om du har formell makt över dina resurser eller inte, handlar det om att medarbetarna vill följa dig. Utan dem blir det inget. Därför är exempelvis projektledning sprintergrenen inom ledarskap. Men alla ledare behöver förtjäna sin roll varje dag.

Ofta leder du tidsbestämda uppgifter fram till resultat med en begränsad budget. Måste hitta lösningar som utifrån kan te sig omöjliga. Få folk att vilja bidra. Ibland behöver du nästan kunna trolla.

Men det är inte magi som gör att en ledare lyckas. Inte heller enbart drivkraft och full fart framåt. Tydlig kommunikation, personlig tillgänglighet, utstrålning, nyfikenhet på hur människor fungerar, i kombination med formell kunskap, är däremot viktiga komponenter. Man behöver vara vass på att spana mot framtiden och ha förmågan att vara strategisk, men också kunna dra lärdom av dåliga resultat för att göra annorlunda nästa gång.

Lär dig hur

Elisabeth Kamél har samlat sina viktigaste erfarenheter om ledarskap, baserade på vetenskaplig evidens, i tre böcker.

Projektkommunikation – så får du den att fungera” (2012). Utsedd till Årets Projektledarbok samma år.
Effektiv kommunikation – nyckeln till framgång” (2015). Nominerad till Årets Projektledarbok samma år.
Fundament i prisbelönt ledarskap” (kommer ut hösten 2021).

Vill du förhandsbeställa ditt eget exemplar av den nya boken? Skicka ett mail till info@elisabethkamel.se så kontaktar vi dig!